Zestigplussers overleden in vermoedelijk familiaal drama in Wintam: “Indicaties wijzen op een mogelijk geval van moord en zelfdoding.”

In de rustige straten van Wintam, gelegen in Bornem, ontvouwde zich een tragisch familiedrama, waarbij de voorlopige bevindingen suggereren dat een man zijn vrouw om het leven heeft gebracht en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd.


Volgens Kristof Aerts, de woordvoerder van het Antwerpse parket, heeft zich in de woning van een koppel zestigers in Bornem een tragisch incident voorgedaan. Op donderdagavond werden de levenloze lichamen van het echtpaar aangetroffen, wat aanleiding gaf tot een gerechtelijk onderzoek. Het parket heeft een onderzoeksrechter ingeschakeld en in de daaropvolgende nacht vond een onderzoek ter plaatse plaats, waarbij de onderzoeksrechter, het parket, de rechercheurs, de wetsdokter en het laboratoriumteam betrokken waren. Op dit moment worden alle mogelijke scenario’s onderzocht, maar tot dusver wijzen de beschikbare gegevens in de richting van een moord gepleegd door de man en een daaropvolgende zelfdoding.

Buren hadden al enkele dagen geen tekenen van activiteit opgemerkt in het appartement van het echtpaar. De gebruikelijke routine van de man, die ’s morgens vroeg vertrok met zijn bestelwagen, werd doorbroken doordat de bestelwagen enkele dagen voor de deur geparkeerd stond. Bovendien was de vrouw van het koppel gedurende enkele dagen niet meer gezien, terwijl dit normaal wel het geval was.

Een bezorgde buurvrouw stuurde daarom een bericht naar de vrouw van het koppel, maar kreeg geen reactie. Bij haar terugkeer van het werk op gisterenavond merkte de buurvrouw op dat de verlichting in het appartement nog steeds aan was. Toen ze constateerde dat de deur van het appartement niet goed gesloten was en een onaangename geur opmerkte, aarzelde ze niet en vroeg ze een buurman om hulp. Rond 23 uur besloten ze contact op te nemen met de politie.