Zes automobilisten testen positief op drugsgebruik achter het stuur: eentje snoof tien lijntjes coke en rookte vijf joints in drie dagen tijd

De politie Rivierenland heeft het afgelopen weekend op diverse locaties in de regio controles uitgevoerd op het gebruik van alcohol en drugs onder bestuurders. Van de 27 gepakte bestuurders hadden er zes drugs gebruikt.


De politie Rivierenland hield tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag en zondagnamiddag controles op alcohol en drugs in het verkeer in steden zoals Mechelen, Bornem, Puurs-Sint-Amands en Willebroek. Inspecteurs namen in totaal 1.470 ademtests af. Van de 27 bestuurders die positief testten, waren er zes onder invloed van drugs.

Negen bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren, waaronder enkele die joints of cocaïne hadden gebruikt. Een 20-jarige bestuurder, die nog maar twee jaar zijn rijbewijs had, testte positief voor cannabis. Een andere bestuurder die nog maar houder was van een tijdelijk rijbewijs, reed eveneens onder invloed van cannabis. Hij was niet begeleid door een verplichte begeleider, maar wel door een andere passagier en het verplichte L-teken was niet aan de achterruit bevestigd. Bij inspectie vonden de politieagenten verpakte cannabis in de auto.

Nog een andere bestuurder was onder invloed van cannabis en cocaïne. Hij gaf toe joints te hebben gerookt en cocaïne te hebben gebruikt. Een tiende bestuurder moest ook zijn rijbewijs inleveren, maar hij had geen rijbewijs bij zich en bleek niet te mogen rijden volgens een rijverbod dat hem was opgelegd door de politierechtbank in Antwerpen tot 22 februari.