Werken aan Sint-Amandsesteenweg gaan van start

Op maandag 6 november zullen de werkzaamheden aan de Sint-Amandsesteenweg aanvangen. Om 9 uur zal het kruispunt van Dulftstraat en Absveldstraat worden afgesloten, aangezien de aannemer begint met de constructie van de kerkhofmuur.

De feitelijke werkzaamheden voor fase 1 van dit project gaan van start op maandag 27 november en zullen naar verwachting tot eind april duren. De exacte duur van de werkzaamheden kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden, vakantieperiodes (bouwverlof) en feestdagen.

Om de verkeershinder op de Sint-Amandsesteenweg te minimaliseren, zijn de werkzaamheden opgedeeld in vier afzonderlijke fasen. De steenweg wordt in vier delen verdeeld, waarbij elk deel individueel wordt aangepakt. Belangrijk om te weten is dat een fase pas volledig wordt afgerond en in gebruik wordt genomen voordat de volgende fase kan beginnen. Het kan voorkomen dat gedurende bepaalde periodes je woning niet met de auto bereikbaar is. Als dit het geval is, zal de aannemer je tijdig op de hoogte stellen, zodat je tijd hebt om je daarop voor te bereiden.

Er zullen twee omleidingsroutes beschikbaar zijn voor het doorgaande verkeer:

  1. Omleiding ‘west’: Van Grootheide naar Brandheide en vervolgens naar Kloosterstraat.
  2. Omleiding ‘oost’: Via Bareldreef, Barelstraat en Breevenstraat.

Tijdens deze omleidingen zal er een parkeerverbod gelden in de Dulftstraat, Brandheide, het zuidelijke deel van de Grootheide en een deel van de Kloosterstraat. We adviseren je om de randparkings te gebruiken voor het parkeren van je eigen voertuig.

Voor voetgangers en fietsers wordt er een omleiding aangeboden via het domein van de Abdij van Bornem.