Verbeteringen aangebracht aan sporen van historische treinverbinding.

treinspoor

Historische treinverbinding Dendermonde-Puurs krijgt opknapbeurt. Stoomtreinvereniging vervangt verrotte houten dwarsliggers en wil in de winter weer treinen laten rijden tussen Dendermonde en Sint-Amands. Lees verder voor meer details.


Baasrode, Oost-Vlaanderen – De historische treinverbinding tussen Dendermonde en Puurs krijgt een opknapbeurt. De stoomtreinvereniging die de verbinding onderhoudt en geregeld stoomtreinen laat rijden, is begonnen met het vernieuwen van de sporen. De vereniging vervangt de verrotte houten dwarsliggers en de werken zullen nog tot juni duren.

Deze restauratie van de sporen is onderdeel van de inspanningen van de vereniging om de treinverbinding tussen Dendermonde en Sint-Amands weer in gebruik te nemen. De bedoeling is om in de winter van 2023 opnieuw treinen te laten rijden tussen deze stations.

De historische treinverbinding tussen Dendermonde en Puurs is een belangrijk deel van het cultureel erfgoed van de regio. Het werd oorspronkelijk geopend in 1887 en diende als een belangrijke transportroute voor goederen en passagiers in de regio. In 1976 werd de verbinding stopgezet, maar in 1994 nam de stoomtreinvereniging het onderhoud over en begon het opnieuw stoomtreinen te laten rijden.

De vernieuwing van de sporen is dus een belangrijke stap in het herstel van deze historische treinverbinding en zal zeker bijdragen aan de populariteit van deze toeristische attractie.