Tuinplantencentrum De Pauw in Bornem verkozen tot Beste Plantencentrum van 2023-2024

Op 17 februari 2023 vond de officiële uitreiking van de Garden Centre Quality Awards plaats, georganiseerd door de Belgische Tuincentra Vereniging.


Daar is Tuinplantencentrum De Pauw uit Bornem bekroond met maar liefst 5 sterren en uitgeroepen tot Beste Plantencentrum van het jaar. Deze titel mag Tuinplantencentrum De Pauw delen met het Genker Plantencentrum in Limburg, die exact dezelfde score behaalde. Vandaar dat de jury besliste dat beide plantencentra het komende jaar deze titel mogen dragen.

Zowel tijdens het voorjaar als tijdens het najaar van 2022 werden de deelnemers beoordeeld door een professionele jury onder wie tuinexperte Laurence Machiels en groenjournalist Bart Verelst.

De beste bedrijven kregen een score met 3, 4 of 5 sterren.

De vakjury was bij Tuinplantencentrum De Pauw bijzonder lovend over de kwaliteit van de planten, de vriendelijkheid en vakkennis van het personeel en niet in het minste de unieke ligging in de natuur die voor een bijzondere beleving zorgt bij wie het plantencentrum bezoekt.

Voor alle duidelijkheid: er was ook een categorie ‘Beste Tuincentrum’, daar ligt de focus veel meer op tuinmeubelen, decoratie, potterie terwijl plantencentra vooral planten voor de tuin verkopen en soms ook zelf kweken. In de categorie ‘Beste Tuincentrum’ ging Tuincenter Claes uit Edegem met de hoofdprijs aan de haal.

Al jaren werkt Tuinplantencentrum De Pauw aan de uitbouw van hun plantencentrum, streven ze de hoogste plantenkwaliteit na en geven ze de klant persoonlijk tuinadvies in een uniek kader. Dat deze troeven zouden leiden tot de verkiezing tot Beste Plantencentrum van het jaar hadden ze nooit durven dromen. Het is een geweldige verrassing en een bekroning op het werk van het team.

(c) Tuincentrum De Pauw