Tijdelijke nieuwe weg tussen Carrefour en Barelstraat

Binnenkort gaan de werkzaamheden aan de Sint-Amandsesteenweg van start. In de eerste fase wordt er gewerkt vanaf het kruispunt van de Dulftstraat en de Absveldstraat tot aan de ingang van de Colruyt-supermarkt. Om ervoor te zorgen dat de toegang tot de Carrefour-supermarkt, EMBO Electro en Kinepraktijk De Bleser behouden blijft tijdens deze fase, wordt er een tijdelijke in- en uitrit via de Barelstraat gecreëerd.

Tijdens deze fase zal de bestaande garageweg fungeren als toegangsweg naar de bedrijven, en de geasfalteerde wandelweg zal dienstdoen als uitgangsweg. Om toegang te verlenen aan alle verkeersdeelnemers, zal het gehele traject, inclusief de aansluitingen bij de Barelstraat en de parkeerplaats van Carrefour, geasfalteerd worden. De plantvakken worden verwijderd en vervangen door asfalt. De algemene toegestane snelheid voor alle weggebruikers wordt beperkt tot 5 km/u (wandelsnelheid) om voor de hand liggende redenen.

Na afronding van de eerste fase van de werkzaamheden zal dit gedeelte van de Sint-Amandsesteenweg opnieuw worden geopend voor verkeer. Het asfalt ter hoogte van de plantvakken wordt verwijderd en het groen wordt hersteld. Bovendien zal het voetpad in de Barelstraat opnieuw worden aangelegd, terwijl het aangelegde asfalt van de garageweg behouden blijft.

De werkzaamheden gaan van start op maandag 16 oktober. Tijdens het asfalteren van de weg is er geen toegang tot de garages mogelijk. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats van het sportcomplex Breeven. De doorgang voor fietsers en voetgangers kan variëren, afhankelijk van de uitgevoerde werkzaamheden.