Start van voorbereidende werken op Sint-Amandsesteenweg gepland voor maandag

Op maandag 6 maart zullen de nutsbedrijven beginnen met de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Sint-Amandsesteenweg in Bornem. Het doel is om deze taak tegen midden juni af te ronden, waarna de grote werken in het najaar van 2023 zullen plaatsvinden.


De nutsbedrijven zullen vanaf maandag 6 maart starten met hun werkzaamheden. Ze beginnen aan het kruispunt met de Branstsedreef, langs het fietspad. Er zal gewerkt worden met werfzones van 150 meter tot aan de Dulftstraat gedurende een periode van 7 weken. Het gemotoriseerde verkeer zal beurtelings door de werfzone gestuurd worden met behulp van verkeerslichten. De helft van de rijstrook in de richting van Bornem zal voorbehouden worden voor fietsers.

In de tweede fase van de werken zal er gewerkt worden aan het kruispunt met de Absveldstraat, dat volledig afgesloten zal worden gedurende een drietal weken. Na de werken aan het kruispunt zal er gewerkt worden in de richting van de Branstsedreef, langs de kant van de supermarkt. Deze werken zullen ongeveer vijf weken duren. Fietsers kunnen tijdens deze werken het fietspad langs de kant van het kerkhof gebruiken.

De zijstraten van de Sint-Amandsesteenweg zullen afgesloten worden langs de kant van de steenweg wanneer ze zich in de werfzone bevinden. De winkels blijven tijdens de werken steeds bereikbaar. De aannemer streeft ernaar om de werken af te ronden tegen midden juni, afhankelijk van de weersomstandigheden.