Puurs-Sint-Amands plaatst slimme zonnecrèmedispenser in de strijd tegen zonneschade

Puurs-Sint-Amands plaatst SMOTspot

Uit alarmerende statistieken blijkt dat twintig procent van de bevolking vóór hun 75e verjaardag te maken krijgt met huidkanker. Dit cijfer is de afgelopen tien jaar verdubbeld en zal blijven stijgen als er geen concrete maatregelen worden genomen. Als voorvechter van een gezonde gemeenschap heeft Puurs-Sint-Amands besloten het goede voorbeeld te geven en het belang van zonnebescherming te benadrukken.


Om deze bewustwording te bevorderen, heeft het lokale bestuur besloten een slimme zonnecrèmedispenser, genaamd SMOTspot, te plaatsen voor de inwoners en bezoekers. Puurs-Sint-Amands wil actief bijdragen aan een verandering in houding bij de gemeenschap.

De SMOTspot maakt het aanbrengen van zonnebrandcrème gemakkelijker dan ooit. Het apparaat is uitgerust met een zonne-energie aangedreven scherm, waarop de UV-index kan worden afgelezen. Hierdoor weten mensen of ze zich die dag moeten insmeren of niet. De UV-index geeft aan hoe groot het risico op verbranding is, zelfs op minder zonnige momenten.

De SMOTspot is momenteel te vinden in Park Fort Liezele en zal daar blijven staan tot eind september. Het initiatief heeft als doel om de bewustwording over zonnebescherming te vergroten en inwoners aan te moedigen om zichzelf te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van de zon.

Met deze innovatieve aanpak hoopt Puurs-Sint-Amands een positieve verandering teweeg te brengen in het gedrag van de gemeenschap en de strijd tegen huidkanker te versterken. Het lokale bestuur hoopt dat andere gemeenten dit voorbeeld zullen volgen en gezamenlijk een verschil zullen maken in de gezondheid van hun inwoners.