Politie Rivierenland vat 27 dronken bestuurders, 3 onder invloed van drugs

Politie Rivierenland

De lokale Politie Rivierenland (Mechelen, Willebroek, Bornem, Puurs-Sint-Amands) voerde het afgelopen weekend extra controles uit. Het Doel van deze controles was om te zorgen voor de veiligheid op de weg en het voorkomen van ongevallen veroorzaakt door alcohol of drugs. In totaal werden 1285 ademtests afgenomen bij bestuurders, en helaas testten 27 automobilisten positief voor strafbare alcoholopname in het verkeer. Daarnaast werden 3 bestuurders betrapt op het gebruik van drugs.


Tijdens de recente verkeerscontrole door de politie Rivierenland moesten zes automobilisten meteeen hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Drie van hen testten positief voor het gebruik van cannabis na een speekseltest en een van hen werd nog verder gesanctioneerd omdat hij rondreed met een voorlopig rijbewijs, zonder begeleider en zonder L-teken. Het is belangrijk te benadrukken dat het nachts rijden met een voorlopig rijbewijs strikt verboden is. Bovendien hadden drie andere bestuurders een alarmerend hoge bloedalcoholgehalte van 2,9 gram promille, 1,9 en 1,8 gram promille.

Rijbewijs uit Irak

Tijdens de politiecontrole werden negen bestuurders gedwongen om hun rijbewijs af te staan voor een periode van 6 uur. Hieronder bevond zich iemand die geen rijbewijs bij zich had en een andere bestuurder die met een vertaling van een niet-erkend Iraaks rijbewijs rondreed. Vijftien andere bestuurders ondervonden een tijdelijke rijbeperking van 3 uur. Bij één van deze voertuigen was de jaarlijkse keuring al vervallen. Ook werden drie fietsers beboet wegens het rondrijden zonder verlichting, maar zij kregen als compensatie meteen een set fietsverlichting cadeau.