Na nog één laatste weekend zal iconisch café ‘ Zates’ zijn deuren sluiten

Zates Bornem

Nog één weekend zullen de kinderen en kleinkinderen van Liesbeth Hulstaart de deuren openen van het bekende café Koningsrek, ook wel bekend als ‘bij Zates’ in Branst (Bornem).


Liesbeth Hulstaart overleed op 16 januari, ze werd 84 jaar oud. ‘De moe’, zoals de hele streek haar kende, woonde haar hele leven in de Bovenstraat in Branst, waar ze ‘bij Zates’ runde. Tot vlak voor haar overlijden was ze nog elke dag met de zaak bezig, ook haar afscheidsplechtigheid vorige week zaterdag vond daar plaats.

Een laatste keer

Na de afscheidsplechtigheid, zullen de kinderen en kleinkinderen van Liesbeth Hulstaart de deuren van het café nog een laatste keer openen: dit weekend, zaterdag 28 en zondag 29 januari, telkens van 14 tot 18 uur. Op deze manier kunnen mensen die willen afscheid nemen van Liesbeth, samen met vrienden en familie nog een laatste keer iets komen drinken. Er zal een foto van Liesbeth geplaatst worden in haar café, er zullen een reeks foto’s geprojecteerd worden in de grote zaal, de fanfare zal zondag muziek spelen en er zullen meer activiteiten zijn. Zo kan iedereen samen afscheid nemen van ‘de moe’ en van ‘bij Zates’.

De kinderen of kleinkinderen van Liesbeth zullen waarschijnlijk niet het café voortzetten. De kans hiervoor is immers zeer klein.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023