Koop jij de Sint-Vincentius a Paulokerk in Branst?

Sint-Vincentius a Paulokerk Branst

De Sint-Vincentius a Paulokerk in Branst (Bornem) is te koop, nadat andere plannen met het gebouw zijn mislukt. De kerkraad heeft een minimale verkoopprijs van 447.000 euro vastgesteld voor het gebouw, en eist daarnaast een waterdichte garantie over de bestemming ervan.


De neogotische kruiskerk, gelegen in het centrum van de Bornemse deelgemeente Branst, is in 1900 gebouwd en heeft een oppervlakte van meer dan 600m². Zowel de Kerkraad als de gemeente Bornem zijn al geruime tijd bezig met het vinden van een nieuwe bestemming voor het gebouw. Er is geen algehele instemming met de verkoop van de kerk in Branst. Een actiegroep genaamd #TeamBranst roept via sociale media op om de kerk terug te geven aan de inwoners van het dorp

Voorwaarden

Er worden bepaalde voorwaarden gesteld aan de verkoop van de kerk, zoals het behoud van de toren en de mogelijkheid voor de gemeenschap om toegang te hebben tot het gebouw. Het liefst zou zien dat het gebouw zijn maatschappelijke functie behoudt. Bovendien, wie het gebouw binnen vijftien jaar doorverkoopt, zal een forse boete moeten betalen.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023