Klein-Brabantse gemeenten lanceren samen iLost: “Uniek systeem voor verloren voorwerpen”

De lokale politiezone Klein-Brabant en de gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands lanceren samen iLost. “Deze handige databank is uniek in Vlaanderen en helpt om verloren voorwerpen snel en eenvoudig terug te vinden.”

“Regelmatig raken mensen wel eens iets kwijt – een sleutel, portefeuille, de knuffel van een kind…- en dan start meestal een zoektocht met telefoons en mails naar allerlei instanties, een oproep op sociale media en meer. Wij besloten daarom iLost te lanceren, een webpagina waarop alle gevonden voorwerpen opgelijst staan die worden binnengebracht bij de gemeentelijke diensten of bij de lokale politie”, zeggen burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V) en burgemeester van Bornem Kristof Joos (N-VA).

Over gemeentegrenzen heen

“Iedereen kan deze databank van thuis uit doorzoeken, je kan ook meteen over de gemeentegrenzen heen kijken. Net daarom vonden we deze samenwerking belangrijk: hoe ruimer de regio, hoe groter de kans om je verloren voorwerp snel en eenvoudig terug te vinden. Wie iets vindt, weet nu ook dat men dit kan komen afgeven in beide gemeentehuizen of bij de lokale politie. Medewerkers registreren het voorwerp in de databank en zorgen ervoor dat het bij de eigenaar terechtkomt wanneer die zich meldt.”

Bornem en Puurs-Sint-Amands zijn de eerste gemeenten in Vlaanderen die gebruik maken van deze toepassing voor gevonden voorwerpen. De tool is te bezoeken op www.bornem.be/ilost en www.puurs-sint-amands.be/ilost