Instaporkest Bornem organiseert muziekshow “Boost de blazers”

Repetitie Harmonie Bornem

Op zaterdag 22 april organiseert Instaporkest Bornem in samenwerking met de Academie voor Muziek, Woord en Dans Bornem “Boost de Blazers”, een heuse muziekshow met de bedoeling blaasinstrumenten weer hip te maken.


“Sinds enkele jaren merken we dat blaasinstrumenten jammer genoeg aan populariteit verliezen”, legt dirigente van het Instaporkest Bornem en initiatiefneemster Stephanie Daelemans uit. “Dit heeft ook een impact op de instroom van blazers in de Bornemse muziekverenigingen, en daar willen we graag verandering in brengen. Daarom bedachten we een muziekshow waarin de blaasleerlingen en -leerkrachten van de Academie voor Muziek, Woord en Dans een centrale rol zullen spelen en hun instrument zullen demonstreren. Dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot, trompet, hoorn, trombone, euphonium en tuba… ze passeren allemaal de revue tijdens dit concert.”

“Het Instaporkest Bornem bestaat traditioneel uit muzikanten die nog maar enkele jaren een muziekinstrument bespelen en muzikanten met meer ervaring die het orkest versterken” gaat Stephanie Daelemans verder. “Voor de gelegenheid zal dit orkest worden aangevuld met zowel ervaren als minder ervaren muzikanten om tot een totaal van een 70-tal muzikanten te komen dat deze concertshow zal vormgeven. Wie na afloop van de muziekshow het muziekbeestje voelt kriebelen, kan zich inschrijven voor verschillende kleine groepssessies waarin de instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden. Die sessies zullen tweewekelijks en telkens in het weekend plaatsvinden in de Academie voor Muziek, Woord en Dans.”

“De muziekshow zal gepresenteerd worden door VTM-gezicht Aaron Blommaert en vindt plaats op zaterdag 22 april om 17:30 u in de Schouwburg van Cultuurcentrum Ter Dilft. Tickets zijn verkrijgbaar via www.harmoniebornem.be. De show zal ongeveer een uurtje duren.”