Grote groep konijnen gedumpt in Buitenland, Bornem

Gedumpte Konijnen Bornem

Op zondag stopte een man in Buitenland (Bornem Noord) met zijn auto en vroeg aan een groep kinderen van 14 jaar of ze gratis konijnen wilden. De kinderen weigerden, maar toen ze verder liepen zagen ze dat de man een groot aantal konijnen dumpte. Het exacte aantal konijnen is nog steeds onbekend, maar er blijven er meer verschijnen, waaronder zwangere vrouwtjes.


Gisteren slaagde het team van Zwerfkatten Bornem erin om het elfde konijn te vangen en heeft het in tijdelijke zorg geplaatst totdat het kan worden overgebracht naar het dierenasiel VZW Opvang Knaagje. De dierenwelzijnsorganisatie vraagt het publiek om de konijnen niet mee te nemen en hen te informeren als ze achtergelaten konijnen zien. Ze doen ook een beroep op iedereen die de dumping op zondag heeft gezien of weet van iemand die een groot aantal konijnen had die plotseling verdwenen zijn om naar voren te komen. De politie is op de hoogte gebracht.

De konijnen bevinden zich in de buurt van de N16-weg en het team van Zwerfkatten Bornem vraagt om aanvullende materialen zoals netten om te helpen bij de operatie. Ze zijn vastbesloten om door te gaan met hun inspanningen totdat alle konijnen zijn gered.