Gemeente Bornem creëert keerpunt in Reedonk Industriezone voor Verbeterde Verkeersstroom

Werken Bornem

De gemeente Bornem gaat aan de slag met een innovatief infrastructuurproject dat gericht is op het optimaliseren van de industriële zone Reedonk. Met de aanleg van een strategisch ‘keerpunt’ aan het einde van deze maand, met name in de nabijheid van Brandstoffen Maes, beoogt de gemeente de soepele doorstroming van grote vrachtwagens binnen de zone te bevorderen.

Het initiatief komt voort uit bezorgdheid over vrachtwagens die vaak op aangrenzende terreinen belandden, wat leidde tot schade aan eigendommen en afsluitingen. Vooral het achteruit manoeuvreren van vrachtwagens binnen de complexe en bochtige KMO-zone verhoogde het risico op verkeersongevallen en verminderde de veiligheid.

Daarnaast was het uiteinde van de Reedonk-zone een ongewenste hotspot voor illegale stortplaatsen, wat het milieu en de uitstraling van het gebied negatief beïnvloedde. Om dit probleem aan te pakken, worden verborgen camera’s geïnstalleerd om het illegaal dumpen effectief te monitoren en te ontmoedigen.

De gemeente streeft ernaar om het project tegen eind september af te ronden. Met deze doelgerichte ingrepen zet Bornem een belangrijke stap richting een veiligere en efficiëntere industriële zone. De aanpak getuigt van de inzet van de gemeente voor duurzame stedelijke ontwikkeling met oog voor verkeersveiligheid en milieubewustzijn, en zal naar verwachting als voorbeeld dienen voor andere gemeenten in gelijkaardige uitdagingen.