De gemeente heeft plannen om het tankstation aan de Sint-Amandsesteenweg te kopen.

De gemeente Bornem heeft plannen om het tankstation op de Sint-Amandsesteenweg aan te kopen, zodat het terrein kan worden gebruikt bij de heraanleg van de Sint-Amandsesteenweg.


Bornemse gemeenteraad keurt voorwaardelijke aankoop van voormalig tankstation op Sint-Amandsesteenweg goed

Tijdens de meest recente vergadering van de Bornemse gemeenteraad is de aankoop van het voormalige tankstation aan de Sint-Amandsesteenweg onder voorbehoud goedgekeurd. De gemeente wil het perceel gebruiken bij de heraanleg van de Sint-Amandsesteenweg.

De aankoop is echter afhankelijk van een gunstig bodemattest, dat naar verwachting uiterlijk in maart zal worden afgeleverd. “Om eigenaar te kunnen worden van dit perceel, moet er een gunstig bodemattest zijn. Daarop is het nog even wachten, we verwachten het attest ten laatste in maart”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Als het bodemattest positief blijkt te zijn, zal de gemeente het voormalige tankstation verwerven en inzetten bij de heraanleg van de Sint-Amandsesteenweg.

Eerdere aankopen

Naast de recente plannen om het voormalige tankstation aan de Sint-Amandsesteenweg aan te kopen, heeft de gemeente Bornem eerder al twee andere panden op dezelfde straat aangekocht. Het pand op de hoek van de Sint-Amandsesteenweg en de Dulftstraat, gelegen op nummer 68, zal worden gesloopt om plaats te maken voor een breder fietspad en om het kruispunt veiliger te maken.

Een derde aankoop betreft de woning met grond op de hoek van de Sint-Amandsesteenweg en de Bareldreef, gelegen op nummer 177. Tijdens de werkzaamheden zal hier een pompkelder worden geplaatst.

Met de aankoop van deze panden en het voormalige tankstation zet de gemeente Bornem verdere stappen om de Sint-Amandsesteenweg veiliger en efficiënter te maken voor weggebruikers.