Bornem op zoek naar enthousiaste tuinders voor samentuinproject

samentuinen-project Bornem

Voor liefhebbers van tuinieren die geen eigen stukje grond hebben, biedt Bornem nu een unieke oplossing. Het samentuinproject tussen de Puursesteenweg en de Molenveldweg biedt plaats aan 20 enthousiaste tuinders die op zoek zijn naar hun eigen stukje paradijs. Lees verder om te ontdekken hoe je deel kunt worden van dit groene project en hoe je jouw tuinier-dromen kunt verwezenlijken.


Voor mensen met groene vingers die geen eigen tuin hebben, is er nu een prachtige oplossing in Bornem. Het “samentuinproject” biedt 20 kleine tuintjes voor enthousiaste tuinders, elk ongeveer 50 vierkante meter groot. Deze individuele tuintjes kunnen door de tuinders naar eigen wens bewerkt worden, maar er zijn ook gemeenschappelijke voorzieningen voor alle deelnemers beschikbaar.

De dienst buurtwerking en activering van Bornem organiseert driemaal per jaar een lesmoment waar deelnemers veel kunnen leren over ecologisch tuinieren. Dit is een unieke kans voor iedereen om meer te weten te komen over het verantwoord omgaan met de natuur en om tegelijkertijd aan hun tuinier-passie te werken.

Wie geïnteresseerd is om een perceeltje te huren, kan contact opnemen met de gemeente Bornem op het nummer 03 890 60 70. Dit is een geweldige mogelijkheid om de handen uit de mouwen te steken en tegelijkertijd deel te nemen aan een uniek project in de buurt. Wacht niet langer en word deel van deze groene en bloeiende gemeenschap!