AZ Rivierenland vanaf 2023 beter bereikbaar door hospitaaltaxi

AZ Rivierenland zal beter bereikbaar worden voor inwoners van Temse. In de loop van 2023 gaat er namelijk een hospitaaltaxi rijden over de Schelde, met twee Hoppin-haltes in Temse en één bij het ziekenhuis in Bornem. Het ziekenhuis is tevreden met deze ontwikkeling.


Er is veel vraag naar openbaar vervoer tussen Temse en Bornem, voornamelijk om bij AZ Rivierenland te komen. Veel inwoners van Temse worden namelijk doorverwezen naar dit ziekenhuis of moeten daarheen voor ziekenbezoek. Het reguliere openbaar vervoer voorzag niet voldoende in de behoefte van de inwoners. AZ Rivierenland vroeg daarom al langer om een beter vervoer van- en naar richting Temse.

“We pleiten al heel lang voor een busverbinding tussen Temse en Bornem, maar De Lijn heeft ons daar nooit in willen volgen”, zegt Bart van Bree, afgevaardigd bestuurder van het ziekenhuis. “Dat vinden we heel spijtig. We krijgen nogal wat patiënten binnen uit de regio Temse die komen voor een consultatie of onderzoek. De trein stopt hier een kilometer vandaan, waardoor dit voor ouderen geen goed alternatief was.”

Drie haltes

Om de bereikbaarheid van het ziekenhuis te verbeteren zijn de vervoerregio’s waar Temse en Bornem deel van uitmaken, Waasland en Mechelen, een samenwerking aangegaan. In beide regio’s werd het licht op groen gezet voor een hospitaaltaxi, ook wel een OV-taxi genoemd, die de verbinding maakt tussen drie haltes: Temse Vrijheidstraat, Temse Station en AZ Rivierenland in Bornem. Welke maatschappijen het vervoer gaan uitvoeren, is nog niet bekend.

De taxidienst start in het voorjaar en zal vraagafhankelijk rijden tussen de betreffende haltes. Op weekdagen tussen 8.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 20.00 uur. Op weekenddagen zal er tussen 14.00 en 20.00 uur worden gereden. Op deze manier kunnen zowel bezoekers, patiënten als personeelsleden gebruikmaken van het openbaar vervoer om het ziekenhuis te bereiken vanuit Temse.

Bron: https://www.taxipro.be/