AZ Rivierenland ontvangt prestigieus kwaliteitslabel van Qualicor

Het ziekenhuis AZ Rivierenland, gevestigd in Bornem, Rumst & Willebroek , heeft onlangs het felbegeerde kwaliteitslabel van Qualicor in ontvangst mogen nemen. Deze mijlpaal werd gevierd tijdens een speciaal evenement dat plaatsvond op 2 oktober 2023, waarbij de prestaties en toewijding van het ziekenhuis werden beloond.

De “Qualicor audit,” die in juni 2023 plaatsvond, betekende een cruciaal moment voor het AZ Rivierenland. Tijdens deze intensieve evaluatie voerden auditoren uitgebreide gesprekken met artsen en medewerkers vanuit alle hoeken van de organisatie en brachten ze bezoeken aan diverse afdelingen. Het hoofddoel van deze audit was om te beoordelen of het ziekenhuis voldeed aan de strenge normen en kwaliteitseisen van Qualicor.

Met trots kunnen we melden dat AZ Rivierenland met vlag en wimpel is geslaagd voor deze veeleisende audit. Dit resultaat bevestigt niet alleen de uitmuntende zorg die het ziekenhuis biedt, maar ook de voortdurende inzet voor kwaliteit en patiëntenzorg. Als gevolg daarvan is de gouden accreditatiestatus van het ziekenhuis verlengd, wat een buitengewone prestatie is.

Om deze bijzondere prestatie te vieren, organiseerde AZ Rivierenland gisteren een speciaal dank- en netwerkevenement. Tijdens het evenement konden medewerkers en genodigden genieten van een inspirerende lezing door Simon Godecharle, een hands-on ethicus die sprak over de kracht van “waarom”. De lezing belichtte het belang van het stellen van de juiste vragen en het begrijpen van de diepere motieven achter onze acties, met name in de context van de gezondheidszorg.

Na de boeiende lezing werden de aanwezigen getrakteerd op een gezellige receptie, waar ze de gelegenheid hadden om te netwerken en te genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

De ontvangst van het kwaliteitslabel van Qualicor en de verlenging van de gouden accreditatiestatus zijn belangrijke erkenningen voor AZ Rivierenland. Het ziekenhuis blijft zich inzetten voor de hoogste normen van zorg en blijft streven naar innovatie en excellentie in de gezondheidszorg, ten behoeve van de gemeenschap en haar patiënten.